Informacinis renginys „Maisto reikšmė žmogaus sveikatai ir imunitetui“ - Parodos

Renginiai

Informacinis renginys „Maisto reikšmė žmogaus sveikatai ir imunitetui“

Paroda: RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2021

Data: 2021 spalio 15 d.

Laikas: 12.00–17.00 val.

Vieta: Seminarų salė 0 a.

Asociacija „Nacionalinis maisto ūkio klasteris“, skatindama aukštos pridėtinės vertės kūrimą Lietuvos maisto ūkyje, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ kviečia į informacinį renginį tema „Maisto reikšmė žmogaus sveikatai ir imunitetui“. Renginyje mokslininkai-mitybos specialistai pristatys naujausius mokslo pasiekimus maisto mokslo ir mitybos srityje. Daug dėmesio bus skiriama maisto produktų (vaisių, uogų ir daržovių) reikšmei žmogaus mitybai ir jo sveikatai bei imunitetui.

.

„Maisto reikšmė žmogaus sveikatai ir imunitetui“

.

Informacinio renginio organizatoriai

.

.

PROGRAMA

(programa atsisiųsti)

11:30 - 12:00

REGISTRACIJA

12:00 - 12:05

SVEIKINIMO ŽODIS

Dr. Česlovas Bobinas, Nacionalinio maisto ūkio klasterio direktorius

12:05 - 13:05

Mitybos įtaka imuninei sistemai

Tomas Vaičiūnas, LSMU Medicinos akademijos Visuomenės sveikatos fakulteto profilaktinės medicinos katedros jaunesnysis mokslo darbuotojas, lektorius

13:05 - 13:30

PERTRAUKA

13:30 - 14:15

Migrena. Stiprūs galvos skausmai, kurie prasideda nuo tavo lėkštės

Dr. Sandrija Čapkauskienė, Lietuvos sporto universiteto docentė, mitybos konsultantė

14:15 - 15:00

Augalinių produktų perdirbimas: atliekos ir antimitybiniai komponentai

Prof. dr. Pranas Viškelis, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas, Lietuvos mokslo akademijos akademikas

15:00 - 15:20

Vaisių ir daržovių šalutinių perdirbimo produktų valorizacija

Dalia Urbanavičienė, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja

15:20 - 15:50

Daugiafunkcinių polimerinių kompozitų kūrimas su bioaktyviais užpildais

Dr. Aistė Balčiūnaitienė, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos jaunesnioji mokslo darbuotoja

15:50 - 16:10

Funkcionalūs maitinimo produktai ir jų sinergija

Paulina Štreimikytė, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto doktorantė, UAB „Innofoods“ bendraįkūrėja

16:10 - 17:00

DISKUSIJA