Renginiai

Informacinis renginys „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“

Paroda: RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2020

Data: 2020 spalio 10 d.

Laikas: 10.30–16.00 val.

Vieta: Amfiteatras

Asociacija „Nacionalinis maisto ūkio klasteris“, siekdama maisto ūkio technologijų plėtros, didesnio Lietuvos ūkio pramonės  konkurencingumo ir inovacinės aplinkos bei skatindama verslumą ir partnerystę, parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ kviečia į informacinį renginį tema „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“

.

Informacinio renginio organizatorius

.

.

PROGRAMA

(programa atsisiųsti)

10:00 - 10:30

Registracija

ModeratorėAgnė Vaitkevičienė, Lietuvos biotechnologų asociacijos (LBTA) viceprezidentė ir vykdomoji direktorė

10:30 - 10:40

Atidarymas

Dr. Česlovas Bobinas, asociacijos Nacionalinis maisto ūkio klasteris (NaMŪK) direktorius

10:40 - 11:10

Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis

Dr. Inga Matijošytė, LBTA viceprezidentė

11:15 - 12:00

Maisto sistemos misija: puoselėti žmonių sveikatą ir remti aplinkos tvarumą

Eglė Minevičienė, Gyvensenos medicinos asociacijos vadovė

12:05 - 13:05

Klasteris. Mokslo ir verslo bendradarbiavimas

Prof. dr. Pranas Viškelis, LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės institutas, Lietuvos mokslo akademija (NaMŪK narys)

13:10 - 13:35

Klasteris. Trumposios tiekimo grandinės – trumpesnis kelias iki vartotojo

Nijolė Karpavičienė, UAB „Mėlynė“ direktorė (NaMŪK narys) ir Vaidė Sakalauskienė, UAB „Mėlynė“ projekto vadovė

13:40 - 13:50

Kaip kuriamos inovacijos?

Rūta Gilaitienė, UAB „Rūta“ inovacijų vadovė (NaMŪK narys)

13:50 - 14:00

Aromatiniai žolynai. Kaip pasiryžome?

Milnora Pšibišauskienė, „Aromatiniai žolynai“ įkūrėja (NaMŪK narys)

14:00 - 14:30

Beržų sula. Naujos verslo galimybės

Prof. Vladas Vilimas ir doktorantas Justas Mingaila (NaMŪK narys)

14:30 - 14:40

Tvarios uogininkystės perspektyvos

Audronė Ispiryan, ūkininkė, Lietuvos uogų augintojų, perdirbėjų ir prekybininkų asociacijos vadovė

14:40 - 14:50

Kaip mokslas gali padėti startuoliams?

Paulina Streimikytė, LAMMC doktorantūros studentė, UAB INNOFOODS bendraįkūrėja

14:50 - 15:10

LBTA – maisto sektoriaus vieta ateities biotechnologijų raidoje

Agnė Vaitkevičienė, LBTA viceprezidentė ir vykdomoji direktorė

15:10 - 15:30

Panelinė diskusija

Moderuoja dr. Agnė Vaitkevičienė. Dalyviai: Paulina Streimikytė, prof. Pranas Viškelis, dr. Inga Matijošytė