Tarptautinė konferencija. „Nuo lauko iki stalo inovatyvus vaisių ir daržovių perdirbimas tvariai ateičiai“

Renginiai

Tarptautinė konferencija. „Nuo lauko iki stalo inovatyvus vaisių ir daržovių perdirbimas tvariai ateičiai“

Paroda: RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2025

Data: 2025 spalio 10 d.

Laikas: 10:00-17:00

Vieta: VIP salė

PROGRAMA

  • 10:00-10:30 Registracija ir pasitikimo kava
  • 10:30-10:40 Atidarymas ir sveikinimo kalbos
SESIJA I: Naujos kryptys vaisių, uogų ir daržovių perdirbime
  • 10:40-11:00 „Žiedinės ekonomikos sprendimai perdirbimo sektoriuje: nuo žaliavos iki nulinio atliekų likučio“, Vaidė Sakalauskienė, doktorantė, LAMMC
  • 11:00-11:20 „Kuriant tvaresnę maisto sistemą - maisto inovacijų pavyzdžiai iš Suomijos“, dr. Kaisa Kähkönen, klasteris Agri-Food Šiaurės Savas, Savonijos taikomųjų mokslų universitetas, Suomija
  • 11:20-11:40 „Probiotiniai produktai iš augalinės kilmės žaliavų: perdirbimo tendencijos ir poveikis sveikatai“, – dr. Paulina Štreimikytė, LAMMC
  • 11:40-12:00 „Fitocheminės sudeties skirtumai tarp vaisiu ir žiedų: perspektyvos tvariam vietinių augalų panaudojimui“, Dr. Lina Raudonė, Martyna Vengrytė, Kristina Zymonė, dr. Sandra Saunoriūtė, LSMU.
  • 12:00-12:20 „Juoduogis šeivamedis – universalus augalas: išskirtinės savybės ir panaudojimas“, Dr. Laima Česonienė, prof. dr. Remigijus Daubaras, VDU Botanikos sodas.
  • 12:20-12:40 Kavos pertrauka ir tinklaveika
SESIJA II: Tvari pakuotė ir produktų gyvavimo ciklas
  • 12:40-13:00 „Biochemijos ir tvarumo skatinimas naudojant natūralias medžiagas iš maisto atliekų“, Khadija Ramzan, doktorantė, LAMMC
  • 13:00-13:20 „Gyvavimo ciklo analizė (LCA) vaisių ir daržovių pakuotėms: nuo plastiko iki biopakuočių – kas efektyviau?“ doc. dr. Visvaldas Varžinskas, KTU, visvaldas.varzinskas@ktu.lt
  • 13:20-13:40 „Vienkartiniai puodeliai iš obuolių išspaudų: inovacija, gimusi iš tvarumo vizijos“ Denis Kushinsky, klasterio "Obuolių Kelias" Maisto technologijų centro direktorius, ("Yabluchny Shlyakh")
  • 13:40-14:00 „Žiedinė ekonomika pakavimo pramonėje: žemės ūkio šalutinių perdirbimo produktų valorizacija naudojant grybinę kietafazę fermentaciją“, Simas Borkertas, doktorantas, LAMMC
  • 14:00-15:00 Pietų pertrauka
SESIJA III: Trumposios tiekimo grandinės: skaitmenizacija ir inovacijos tiekimo grandinėje
  • 15:00-15:20 „Trumposios maisto tiekimo grandinės – bendruomenei ir gynybai“, Dalia Matukienė, LSVVT pirmininkė, prof. Dalius Serafinas, UAB Kvalitetas
  • 15:20-15:40 „AI vaisių rūšiavime ir kokybės stebėsenoje: greitis, tikslumas, tvarumas“, Dalius Mašalas, UAB "Dirbtinis intelektas pramonei"
  • 15:40-16:00 „Svirplių miltai (Acheta domesticus) tradicinių maisto produktų sudėtyje: už ar prieš? Mokslininkų rekomendacijos“, Akad. prof. dr. Elena Bartkienė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra; Gyvūnų auginimo technologijų institutas; Dr. Vytautė Starkutė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedra; Gyvūnų auginimo technologijų institutas; Dr. Dovilė Klupšaitė, LSMU Gyvūnų auginimo technologijų institutas
  • 16:00-16:20 „Skaitmeniniai sprendimai trumpojoje tiekimo grandinėje: nuo ūkio iki lentynos“, Nikolajus Dubnikovas, ŽŪKB BIO LEUA, Mindaugas Petkevičius, Rupūs miltai
  • 16:20-17:00 Apibendrinimas, diskusija ir ateities gairės Dalyvių refleksijos, klasterių įžvalgos, tarptautinio bendradarbiavimo pasiūlymai.

Parodos lankytojams renginys nemokamas. tačiau būtina registracija.

Registracija į renginį: REGISTRACIJA.

Kontaktai papildomai informacijai: renginiai@paraiska.lt